***

Фикрет Хидиров
ХЪУЬТ1УЬН
 ЦИЦ1ИВАЛ

( Этюд )

К1валер вилик,
Майдан гъвеч1и,
Рат гала.
Жив къванава,
Са ч1иб яц1у
Къат ала.
Накьан югъди
Циц1и аялри
Гьална гъел.
Санрал даяз,
Санрал дерин
Тунва гел.
Къе, пакамлай,
Гар галаз,
Къвазва жив.
Ара-ара
Саврухдини
Гузва къив.
Къати жезва
Куьлуь, ири
Ц1верек1д нев.
Аста-аста
Гъелци гелер
Жезва к1ев…
Югъ нисинлай
Алатнава
Са къатда.
Жив къвазма,
Амаз вичин
Такьатда.
Къенин гьава,
Аялрилай,
Циц1и я.
Ван-сес авач,
рат-майдан
ич1и я…

1993 й.
Гьилин хат1арин дафтардай