Слава Украiнi. прошу простить, что написано русски

Людмила Реутова
Слава, слава Украини,
И гэроям слава.
Тым гэроям, що розкралы,
Зныщилы дэржаву.
Нэзалэжна Украiна,
Ридна моя нэнька,
Як же стогнэ и болыть
За тэбэ сердэнько!
От гэрои, так гэрои!
Брат идэ на брата.
И пылае Украина,
И грэмлять гарматы.
Щож вы хлопци наробылы,
Скачучи в Европу?
Вам бы в поли жыто сиять,
Посиялы злобу.
Вам бы, хлопци,краще
Було б свыней годуваты,
Чым у ради й на майдани
Выламы махаты.
Сум и горэ в Украини,
Слёзы в кожний хати,
Плачэ жинка, плачют диты,
И старэнька маты.
Дэ калына чэрвонила
И писни луналы,
Тэпэр вороны литають
З чорнымы крыламы.
А гэроям Украины
По колено морэ,
И нэ бачуть, и нэчують
Про людскэе горэ.
"Куля в лоб, так куля в лоб"
Дали зныщують народ...
Схамэныться, люды добри,
Так жыты нэ гожэ!
Хай лунае над краиной
Слава Тоби Божэ!       
2014г.

Прошу простить, что написано русскими буквами, нет украинского алфавита.