Шлях

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Розбіглися на поклик долі
Мої вчорашні школяри;
Обрали, мабуть, гідні ролі,
Щоб крокувати догори.

Мені судилося пірнути
На недосяжну глибину:
Піти небажаним, забутим,
Вірші складати про війну.

І повернутися завчасно,
Якщо сніжитиме зима.
Рядками сіятися рясно,
Бо щастя іншого нема.

2012р.