Пытанне земляку

Анна Атрощенко
Цяжкі шлях. Адны абрывы.
Амаль сцежка не відна.
Ці ты быў калі шчаслівы?
Ці твая гэта віна?

Разляцеліся надзеі,
Як пад дубам жалуды...
Кучаравы чуб радзее,
Бляск вачэй - не малады.

Сівізна, як іней, ранні
Абдымае ўжо чало.
Дзе каханне? Спадзяванні?
Дзе згубіў сваё крыло?

Задуменны і маўклівы
Пойдзеш сцежкай палявой.
Апусцелі лес і нівы,
Цяпер восень, сябар твой...