Вiдкрию таэмницю

Клавдия Дмитрив
Хочеш, я відкрию таємницю
Душі своєї, милий мій, тобі?
Заглянь у душу, наче у криницю
І загадай бажання ти собі.

Можливо в ній ти істину побачиш,
Можливо відповідь в душі моїй знайдеш,
Можливо щось для себе ти зазначиш
Й до висновку якогось ти прийдеш.

А може в ній нічого не помітно?
Чи може щось не зміг ти розгледіть?
Але душа зустріне все привітно
І зустрічі вона хоче радіть.

То ж таємницю нелегко розгадати,
Якщо бажання це зробить нема,
Та треба звіт словам-діям давати,
То ж пам’ятай, що саме так бува.

Душа моя відкрита й без загадок,
Та тільки треба вміть її читать,
Не залишать образи їй у спадок,
Бо біль душа не здатна забувать.

12.12.2019 р.