Покаявся-8

Хохол Хохотович
В легкості і без зажури
Ніна прагнула прожити,
Що не день - то шури-мури,
Нескінченні фаворити.

Та не сталось - як гадалось,
Та й гадалось через раз,
Там, де тонко - увірвалось,
І презерватив не спас.

Залетіла - не літавши,
Зацвіла душа-мякушка,
Була сильна - стала слабша,
Була тонка - стала грубша.

Стали в памяті не сотні,
З ким гулялось і пилось,
А один, що безтурботно
Підчепив іще когось.

Де беруться зранку сили,
Там зявляються морщини,
Стала черствіти з безсилля,
Обійшовшись без мужчини.

Стали руки, як лопати,
А лопати - як пірїнки,
Жаль, життя не розпочати
З сорок першої сторінки.

Стали плечі - як ворота,
Всередині - мідний стержень,
Замозолилась самота
В сильнім прагненні до звершень. 

І з висот гранітний погляд,
Ледь узрівши плазуна -
Який каявся, що поряд,
Він не був - лише два дня.

Став жорстким й недосяжним,
З блиском сталі-нержавійки,
Здатним вбити чи поблажливо
Залишить бомжу копійку.