Покаявся-12

Хохол Хохотович
В силі масова культура
Підімнять під товсту дупу,
Творчу і тонку натуру,
Що стає культурним трупом.

Стилі, зачіски модельні,
В тренді масової моди,
Всі дівчата від шинелі -
У шуканні ляльковода.

Джинси, кроси і товстівка,
Саме так, а не інакше -
Чоловіка бачить жінка,
В віці десь за плюс шістнадцять.

Сперечатися не варто,
Бо стійкі стереотипи,
Сформувалися поп-артом,
У масовці безпринципній.

Обірванцям й голодранцям -
Як усім нонкомформістам,
У рядах цивілізації,
Не завжди знайдеться місце.

Тож як хочуть жити стадом,
А не скніти одиноко,
Хай пнуть ногу, йдуть парадом,
Усміхаючись широко.

Бо нікому так не раді,
Як заблуканій овечці,
Підмалюють, напомадять,
Підстрижуть, як по вервечці.

Змінять образ кардинально -
Була б хіть до ідеалу,
Й агрегат копіювальний,
Для мільйонів номіналу.