Дядо коледа и националната агенция по преватизация

Валентина Панова 2
Цели двеста години Дядо Коледа обикалял света. Радвал малки и големи. Щастлив бил, заедно с децата. Пеел и скачал покрай елхата.
Така изминала и тази година. Наближила „Бъдни вечер”. Точно, когато джуджетата товарили шейната с подаръци и Дядо Коледа им нареждал:
- По-внимателно, да не смачкате кутиите! Внимавайте с куклите! -Пристигнал истински инспектор от НАП.
- Не можеш да тръгнеш Дядо Коледа! Стой!
- Ти, пък кой си?
- Ето документа – лигитемирал се той.
- Не си платил данъците за шейната и елените!
- Как, нима съм пропуснал?
- Съзжалявам Дядо Коледа?
Скубал си косите Дядото, вайкал се. Но какво да прави като децата го чакат и ще плачат за подаръците си.
-Хайде момче скачай, в шейната с мен. Накрая като свърша работа ще ми вземеш шейната и елените – отговорил му Дядото, видял се в чудо.
Така и станало. След разнисането на подаръците, инспекторът прибрал шейната и елените. Но само след една седмица същият инспектор бил уволнен за не справяне с работата си.
Елените изяли всички конфискувани хранителни стоки, изпили алкохола и от тогава не могат да отрезнеят.
Държавата осъдила инспектора да плати щетите. Сега той пътува към Лапландия да се извини на стареца и го помоли да дойде лично и си прибере елените барабар с шейната и да му съобщи хубавата вест, че го освобождават от данъците за шейната и елените.