Хатохо. Ошибки. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
       Х А Т О Х О

Хатохои зиёд омад зи мо дар ин чахон
З-он, ки накардем шукри айёму давру замон,
Гирифтор шудем ба васвоси зиндаги хама -
Биёед, ба ин кудакихо дихем хотима.
На аз бахри он, ки, эй ёрон, аз хар яки мо
Рузи чазо пурсида мешавад зи хар хато,
Балки бахри он, ки гашта омехта бар хокаш,
Бенасиб намонем аз дидани нури покаш...