A day in september

Александр Даниэль
1 SEPTEMBER

Лист, касаясь щеки,
Напомнит поцелуй
Ушедшей любви


2 SEPTEMBER

L’ete etais parti
Et le petit prince dit:
-Je reviendrai en autumn


3 SEPTEMBER

Le petit prince est retourne
Mais la rose
Est parti


4 SEPTEMBER

The star is waiting
For the day
To be born
And shine in the sky


5 SEPTEMBER

Звезда родилась,
Но до времени
Другая её нянчит


6 SEPTEMBER

La petit fille
Avec la petite robe noir
Fait la mode
Du monde


7 SEPTEMBER

Little prince
And a sheep
Both in the box
Are flying in Eternity


8 SEPTEMBER

Looking forward
Look back
And the middle
Will take your heat


9 SEPTEMBER

Drunk Hatter
Is looking for
March Hare and –
Dore mouse
For tea party


10 SEPTEMBER

L’autumn prends
Les feulles mortes
Pour l’amour
Retourner


11 SEPTEMBER

Good morning
For changing your mind
Good day
For changing decision
Good evening
To die
Because of the shadow


12 SEPTEMBER

News are flowing in the Dust
Because Time is running


13 SEPTEMBER

Лёгкий ветер,
Лёгкий дождь,
Лёгкая листва –
Осень танцует


14 SEPTEMBER

Длинный роман
И короткий рассказ,
Поэма и хокку
Будут вечно спорить
О длине веревки


15 SEPTEMBER

Light wind
And the hair trembled
Are just a beat of the heart
Falling in love


16 SEPTEMBER

Собранный урожай
И рыба в крапиве –
Праздник молодожёнов


17 SEPTEMBER

- Гордый гусь,
Куда ты летишь?
- Вслед за любимой!


18 SEPTEMBER

Рак находит любовь,
Пятясь задом,
Так и счастливец
Находит фортуну


19 SEPTEMBER

Белка поймала
Свою тень,
Серебро обратилось
Железом –
Вечность орехов


20 SEPTEMBER

The shark and herring
Both are good
In der Vorshmack


21 SEPTEMBER

Les feulles morte
Tombent
Pour l’amour


22 SEPTEMBER

Le petit prince et la lune?
La rose et le mattons
Dans le livre
Attendant d’amour


23 SEPTEMBER

Снежинка в сентябре,
Зелёный лист в январе –
Ариадна плетёт
Свою нить


24 SEPTEMBER

Белка встретит
Летучую мышь,
И цыгане споют
Для Графа


25 SEPTEMBER

Three quarters of  the moon
And one week –
The Time to think
About the Dream


26 SEPTEMBER

Девочка перепрыгнет
Через ручеёк –
И клеток на юбке
Станет меньше


27 SEPTEMBER

Седьмой по счёту_
Но девятый в ряду
Стремится к восьмёрке,
Ставшей десяткой –
Любовь года


28 SEPTEMBER

The leaves are fallings
The rain drops too –
What will meet the ground
First?


29 SEPTEMBER

Night rainy street
The man and his dog
Are searching
But the shadows
Look the same


30 SEPTEMBER

Again it’s raining
The moon is dying
The cards are playing
Full street




Иллюстрация Юлии Даниэль