сказки

Анастасия Котюргина
Калі
            з жабкаю светлы церам
У паэта душа не просіць –
Проста
          ў сэрцы сваім
                мізэрным
Я сама адчыняю дзверы 
Для цябе ў бясконцую восень…

Калі
         zЕro я (нуль казённы) –
Калабок, што казаў паліцам
Пра ваяж
                і
                узняў пагоню –
Я сама прапаную сёння
Быць табе нанаедным лісам.

Калі 
           ў лесе дамашніх плюшак
Ты захочаш - вярнуся зноўку!
Як ахвяра
                парадаў слушных –
Я сама здыму капялюшык,
Толькі ты абярніся воўкам.

З гэтых слоў пасміхайся! Буду
Роднай
             ўсмешкі чакаць,
                як сонца.
Стань жа казкай і ў час астуды!
Я й сама апынуся цудам –
Толькі вер у мяне бясконца!