Виноградова Евленья. Полюбила б я тихий жасмин

Максим Троянович
Полюбила б я тихий жасмин,
Плач колодца под песню калитки,
Чай с лимоном, уютный камин
В украшенье ракушки-улитки.
Полюбила б я кроткий жасмин,
И ночник, и мерцанье лампадки,
И в подвале брожение вин,
Ореол абажурный, и грядки.
Полюбила б я нежный жасмин,
Целовала бы цвет недотроги.
Ворковала бы, тешилась с ним,
…Да репейник стоит у дороги…

***
Палюбіла б я ціхі язмін,
Студні плач  пад песню каліткі,
Чай з цытрынай, утульны камін
Ва ўпрыгожванне ракавінкі-слімакі.
Палюбіла б я рахманы язмін,
І начнік, і мігаценне лампадкі,
І ў склепе закісанне він,
Арэол абажура, і градкі.
Палюбіла б я далікатны язмін,
Цалавала б колер нябогі.
Буркавала б, цешылася з ім,
…Ды дзядоўнік стаіць ля дарогі…

   Перевёл Максим Троянович