Са дагалоаттамаш

Микаил Сапралиев
Са седкъа дагалоаттам  бов,
Беттаца са жуккаргаш  ловзо.
Дега чу са дагалоацам  lов,
Укх заман зиракаш  говзо.

Хьоалчагlа садовлаш цlай ,
lадика йийцар той денош .
Сакъердама даьттlар тай,
Дагалоаттам хинна латт ca цlенош.

Чоалхане каламаш  лег,
Хаттараш лутташ йоагl бийса.
Дега чура седкъа божа мег,
Кхолламо дош аргда нийса.

Сакъердалац къона дог,
Цlихеза къоал даьд хьагучох.
Низткъала садаха мог,
Къин белха жуккаргаш гучох.

Гlалгlайче, 20. Чантара бетта 2019 шу