Укр. Там на перехрест1

Анатолий Ляпатинский
Там на перехресті, схоляться дороги,
тягнуться на захід і на схід,
з півночі зелені лісосмуги
залишають променевий слід.
Навкруги жовтіє чисте поле
з синіми волошками у житі,
через поле ми ходили в школу
по стежинці з пахощами квітів.
Я й до цього часу пам"ятаю
сонячні весняні теплі дні,
і той запах й зараз відчуваю
і у будні і у вихідні.