Ta druga we mnie

Просто Дорота
Генка Богданова

Другата в мен

Ти си тази, която обич щедро раздава.
Ти си тази, която много въпроси задава.
Ти си тази, която иска всичко да знае.
Ти си тази, която на сън и наяве мечтае.
С участ красива от Бога ти  си дарена,
ти си тази, която отдавна живее във мене.
По - добрата, по – светлата двойница моя.
Тази, която взривява с чувства покоя.
Тази, която дарява ми сънища цветни.
Тази, която осмисля и дни неприветни.
Тази, която на паднал ръката подава.
Тази, която с усмивка обида прощава.
Тази, в която  волният дух не старее.
Тази, която дълго след мен ще живее.
Аз ти дарявам с радост своето име,
а ти през живота води ме, води ме !

http://stihi.ru/2019/12/12/9868



TA DRUGA WE MNIE

Jestes dla mnie t;, ktora milosc hojnie rozdaje.
Jestes dla mnie t;, ktora wiecznie pytania zadaje.
Jestes dla mnie t;, ktora z checia wszystko poznaje.
Jestes dla mnie t;, ktora za dnia nawet snic nie przestaje.
Piekna ci rola przez Boga zostala dana,
Jestes dla mnie t;, ktora mieszkanie ma we mnie od dawna.
Wiecej dobra, pogody w "blizniaczce" jest mojej.
W tej, ktorej uczuc huragan trzesie spokojem.
W tej, ktora noca posyla mi sny wielobarwne.
W tej, ktora sensem napelnia mi dni nieciekawe.
W tej, ktora temu, co upadl, dlon daje pomocn;.
W tej, co z usmiechem przebacza, gdy zranil ktos mocno.
W tej, w ktorej nigdy wolny sie duch nie starzeje.
W tej, ktora po mnie zyc dlugi czas ma nadzieje.
Tobie z radoscia nadac swoje chce imie,
A ty w biegu zycia badz przy mnie, badz przy mnie!