Димитър Кирилов Димитров. Отравленный любовью

Соколова Инесса
Автор: Димитър Кирилов ДИМИТРОВ, България
Перевела с болгарского языка Инесса СОКОЛОВА

 ОТРАВЛЕННЫЙ ЛЮБОВЬЮ

Меня ты любишь ли? Не знаю!
Когда целуешь нежно, страстно!
И в полутьме, меня лаская,
способна уколоть опасно.

Кипит, бушует кровь безумно
под действием любви, как яда.
Тебя целую безрассудно,
но не уверен, что так надо

тебе. Кидают страстно волны
в твои объятья, словно в клетку,
безумным стал и обнажённым,
отравленный любовью крепко!..
---

Оригинал

ОТРОВЕНА ОТЛЮБОВТА

Дали обичаш ме? Не зная!
Целуваш ме тъй нежно и прекрасно!
И в тази полутъмна стая – 
настръхвам! Сякаш е опасно
 
кръвта тъй страстно да бушува,
разнасяща по вените отрова
и безразсъдно продължавам да целувам,
но зная, че не съм готова

за теб, за твоята отрова,
в килията на твоите ръце,
обезумяла вече, полугола,
с отровена душа, сърце!.....