Зул

Омар Казиханов
Так;ан касдиз физвай рушан вилер хьиз,
Акъваз тийиз чилер цавар ишезва.
Кьисмет тахьай к;анибурун рик;ер хьиз,
Цин ст;алар са къвехъ ят;ан къекъвезва.

Бала кьейи дидеди хьиз гьарагъиз,
Гарун ванци хар акъудна бедендиз.
Гагь яваш жез, гагь пехъи жез къарагъиз,
На лугьуди кьисас кьазва бендедиз!

Гъам хажалат ч;угвазвай хьиз аквазва,
Зулун ч;авуз гьар са йикъа, гьар вацра.
Адахъ галаз жувани гъам ч;угвазва,
Физвачни бес ик; чи уьмуьр бейчара?