Чому

Нина Димовская
          
         Чому               

Чому, скажи...
тугою айстри синi
навiки оповитi...

чому той вiтер,
несамовитий в пестощях
своїх, рве в поцiлунках
красу троянд      
червоних, наче кров...
та кида в серпанок
пелюстки срiбром
кровавим i росою
поливає їх кiлкою,
  неначе сiчня лiд.

Чому, скажи...
той мiсяць угорi,
щербатий,
  молодий,
посеред темряви пекучої
таємно посмiхаеться...
чому Чумацький шлях
журбою мерехкотить...    
хто виклав там любовi
  та снаги каменi...

iду я босонiж
помiж зiрками...i вже
ранкове сонце обрiй
  заливає золотим ...

то, мабудь, з серця
по краплинi стiкає
червона кров моя...
й пливе срiблою iмлою...
а помiж зорями стелю
неба хмарина дзьобом бьє...

Чому...скажи...
пломенiють айстри цi
вогнищем кохання уночi...
  Чому...скажи.

*-язык украинский
20191226
*```***```***```***```***```***```*