Куди вiдлетiли лелеки

Клавдия Дмитрив
 Куди лелеки, мамо, відлетіли?
Скажіть, куди подалися вони?
Чому вони на лузі знову сіли,
А в небі хмари, наче ті човни?

Чому вони летять від нас за обрій?
Чому курликання журливе подають?
– Спогади про них лиш теплі й добрі,
Любов до краю в собі вони несуть.

– Зріднилися вони із нашим краєм,
Домівкою  для них є ця земля.
Поважно походжають полем, гаєм,
Та відлетіть їх змушує зима.

– Чи прилетять , матусе, вони знову?
Чи зможу я навесні їх зустріть?
Чи сядуть знов на землю цю чудову?
Адже летять вони в далекий світ.

– Прилетять, звичайно, любий сину,
Й зустріть навесні знову зможеш їх.
Веселий клекіт знову скрізь полине,
А відлетіть заставить білий сніг.

25.12.2019 р.