Калина

Людмила Реутова
Ой у полі при дорозі
Стояла калина,
Стояла калина,
Як ота дівчина.

Чом, калина похилилась?
Хилишся до долу.
Чом дівчина зажурилась?
Ні каже нікому.

Повій вітре, повій сивий,
Розпрями калину.
Прийди милий, прийди любий,
Пригорни дівчину.

Щоб калина не хилилась,
А струнка стояла,
Щоб дівчина не журилась,
А твоєю стала.