Ой, скажи ти моя мати

Виктор Кубрик
Ой, скажи ти моя мати?
Ой, скажи ти моя люба?
Чого в моє сердце
Забралася туга?
Ой, скажи ти моя мати?
Ой, скажи ти моя люба?
Може болить воно за моє страждання
Або за долю мого друга?
Ні, моя матінко!
Ні, моя люба!
Ні за страждання воно болить,
Да і не за долю мого друга..
Воно болить за наш народ,
Які спини на пана гнуть
І у ярмі великому живуть!
Ой, скажи ти моя мати?
Ой, скажи ти моя люба?
Чи довго ми так будемо тужити
І в нудзі жити?
Ой, не можу я матінку!
Ой, не можу моя люба!
Довго так мовчати
І правду з собою Божу носити!
Ой, нехай ця прада взійде,
Розлититься по всьому світі
І, як посієне насіння
У народі взійде!*
Ой, ти Земле-моя матінко!
Ой, ти Земле-моя люба!
Хотів би щоб уся Земля
Правдою Божою була набута!
Ой, тоді моя матінко!
Ой, тоді моя люба!
Люди будуть, як брати
По Землі ходити,
По Землі ходити
І в дружній, веселій родини жити!**
І не будуть вони знати!
І не будуть вони бачити
У яких стражданнях ми жили
І про що ми тужили...
Тоді моя матінко!
Тоді моя люба!
Як чудово буде!
Як, гарно буде!


* От Матфея 28:19,20  Итак идите, научите все народы, крестя их во имя Отца и Сына и Святаго Духа, уча их соблюдать все, что Я повелел вам; и се, Я с вами во все дни до скончания века. Аминь

** Откровение святого Иоанна Богослова 21:4  И отрет Бог всякую слезу с очей их, и смерти не будет уже; ни плача, ни вопля, ни болезни уже не будет, ибо прежнее прошло


А ПОКА ВСЕ ЭТО БУДЕТ ДО ВТОРОГО ПРИШЕСТВИЯ ХРИСТА...

Послание Евреям 11:6  А без веры угодить Богу невозможно; ибо надобно, чтобы приходящий к Богу веровал, что Он есть, и ищущим Его воздает.