Новогодишен благослов

Генка Богданова
Автор:Генка Богданова

За път се готви  вече Старата година,
последни дни декември отброява.
Каквото беше – дойде и замина,
звездата коледна отново засиява.

Тържествено  запяват празнични камбани,
ще звъннат чашите с искрящо вино,
с надежда всичко лошо да остане
за хората добри във Старата година!

След Коледа, пречистени и вдъхновени,
с вяра ще посрещнем Новата година:
дано сме здрави, мъдри   и сплотени.
и в мир да процъфтява нашата Родина.

Трудът ни щедро златни плодове да ражда,
над нас да греят ведри небесата,
да няма страх и глад, духовна жажда,
да има бъдеще щастливо за децата!

И нека, като птици прелетни напролет,
разпръснати бездомни  по земята,
при нас да се завърнат с весел полет
на свидната ни Родина чедата!