Шабаш

Назар Свириденко
Забили відьму добрі люди край села.
Дощів півроку не було, худоба зголодніла.
До церкви й до корчми громада грошей не несла.
Чи то не мала, чи може(не дай Боже!) не хотіла?!

Камінням, рогачами поламали їй кістки.
Вся скрючилась, як та гадюка.
Сміялися, кривлялись малюки
й ховала теплу кров пилюка...

Собака рвался, щоб господиню захистить.
Ривіла як дитя, молила.
Почули і її сердешну стали бить.
Бо там де Правда там і сила!

Забили відьму добрі люди край села.
З собакою в чагарниках зарили.
Гріхи?
Вродливою була,
а ще ранковою росою ноги мила.


Багато на Землі гуля Ідей.
І суть у них одна, щоб краще жити
хороші й добрі вбивають злих людей.
Розп'яли і Того, що вчив усіх любити.







   А теперь на русском.



Убили добры люди ведьму на краю села.
Дожди не шли, скотина голодала.
В корчму и церковь паства денег не несла.
Толь не имела, то-ли(не дай Боже!) не желала?!

Камнями, рогачами изломали всю.
Свернулась содрогаясь, как гадюка.
Дразнились дети,-Уля-лю...
Кровь прятала пылюга.

Собака рвалась чтоб хозяйку защитить.
Хрипела и по своему молила.
Заметили и стали бить.
Ведь там где Правда там и сила!

Забили добры люди ведьму край села.
С собакою в кустах её могила.
Грехи?
Красивою была
и утренней росою ноги мыла.

Не мало ходит по Земле Идей.
По сути все они похожи.
Хорошим можно убивать плохих людей.
Хоть ты отец их, да хоть Сын Божий...


      Картина Давида Рейкарта .