Дорослий Новий рiк

Надежда Крайнюк
"Дорослий  Новий рiк" – це коли знаєш, що Дід Мороз не справжній, але сподіваєшся, що Снігурочка ще прийде.
***
Прочитала і згадала  таке.  Дівчинка-шестикласниця прийшла до своєї мами вся в сльозах.
–  Чому плачеш? – питає її мама.
– З мене дівчата сміються. Кажуть:  – Ти що, досі віриш у Діда Мороза і Снігурочку?   Ніякого Діда Мороза і Снігурочки немає! Дурочка! Вони тебе обманюють, а ти їм віриш. Мамо, скажи мені чесно, є Дід Мороз і Снігурочка, чи їх немає? – а сама плаче гіркими слізьми.
–  Ну звісно є, –  каже мама. Заспокойся. Це вони так кажуть, бо злі, і до них Дід Мороз не приходить. А до тебе він приходить щороку. Тільки йому жалко тебе будити, бо коли він заходить з подарунками до нас, ти вже спиш.
Мамі дуже хотілося зберегти казку для своєї дитини.
І вже дівчинка виросла, вже знає про те, що Дід Мороз не справжній, але казку про Діда Мороза і Снігурочку продовжує для своєї маленької донечки. Дивно… Казка продовжує жити.

30. 12. 2019 рік
Картинка з інтернету