Наснилась знову хата у селi...

Ален Мак
Наснилась знову хата у селі,
На вулицях високі перемети,
Дахи сусідські похилились до землі,
Ховаючи віконця у заметах.

Ми з татом по городах, навпростець,
Провалюємось в сніг, аж по коліна,
Чи міг щось краще сотворити наш Митець,
Ніж той Святвечір і походи на гостину?

В руках з хустинки вузлик і калач,
Та пиріжки матусині із печі,
-„Просили мама і тато красно вас,
І я запрошую…у цей святковий вечір!”

І танув мерзлий сніг у чобітках,
Поки ми йшли до теплої хатини,
Хрещені радо зустрічали нас,
І в вузлик клали гроші й мандарини.
 
Змінилось докорінно все в житті,
Нема батьків,  і я вже не маленька,
У Новорічну ніч ідуть дощі,
Зламали піч, не в моді посиденьки.

Дорослих маю діточок своїх,
 Жду на гостину онучат  у свято, 
Вже рідне  місто у Різдвяні дні,
Мов сто зірок, красується ошатно.

Та вперто сниться хата у селі….