Укр. Г1ркий полин

Анатолий Ляпатинский
Засяяло небо , там за небосхилом,
скоро зійде сонце, та настане день,
там безкрайнє поле, де колись ходили,
а  біля дороги зростає полин.
Можливо від того, гірка моя доля,
що вдихав у полі той гіркий полин,
де безкрайнє небо, де птахи на волі,
лише через поле, ходив я не один.
А настане осінь, впадуть перші роси
попливе по полю вранішній туман,
де була пшениця, виникли покоси
схилився при дорозі, полин та бур"ян.
Упадуть на землю, дощові краплинки
і настануть перші, осінні холода,
сховаються в зиму ховпашки у нірки
яким не потрібна дощова вода.