Валентина Поликанина. Не отболело... Рус. Бел

Максим Троянович
Еще печет. Не отболело…
Не стерлось сумраком ночным.
Оттенки серого на белом
Так удивительно точны.

Еще немного лихорадит.
Еще не выстужен соблазн.
Еще невинности тетради
Так далеко до грешных глаз.

Еще бессловье дразнит жестом
Разгоряченности у рта.
Еще на тайну совершенства
Скупая смотрит немота.

***

Яшчэ пячэ. Не адхварэла…
Не сцерлася змрокам начным.
Адценні шэрага на белым
Так дзіўна дакладныя ва ўсім.

Яшчэ трохі ліхаманіць.
Яшчэ не астыла спакуса начэй.
Яшчэ нявіннасць  сшытка маніць
Так далёка да грэшных вачэй.

Яшчэ маўчанне цвеліць жэстам
Разпаленасці пустата.
Яшчэ дасканаласці ёсць месца
Глядзіць скупая немата.

    Перевёл Максим Троянович