Откуда кофе?

Иван Малеев 2
колись давно,літ двісті,триста
в европі кави не було
а в Відні жив Юрій Кульчицкий
йому в торгівлі повезло.
   коли Турки на Австрію напали
   ф Відень місто,війском обложили
   пробрався Юрій через стан турецький
   союзників привів і турків розгромили
і в нагороду король йому сказав
бери що хочеш це ти заслужив
не взяв Юрій ні серебра ні злата
лише мішки із кормом попросив.
    В мішках тих зерна "кафа" називали
    Вербдюдів ним в поході годували
    та Юрій зерна ці жобре знав
    свою хворобу колись ним лікував.
Ф поставив він свою кофейну
так тоді свій заклад називав
і почав варити оті зерна
Ф тим напоєм людство напував.
     Та не сподобався напій той городянам
     був гіркий,якийся не такий
     і священники проти виступали
     напій диявола,в церкві всім казали.
Та одного разу Юрій за обідом
ненароком цукор в чашку опустив
випив і дуже здивувався
в житті напою такого ще не пив.
     З того часу у його кофейні
від городян відбою не було
і про нього слава рознеслася
в європі кофе імя здобуло.