Роберт Сидни - Закат погас

Филипп Андреевич Хаустов
Закат погас, и маска-тень
На небесах:
И кто поверит, будто день
Для нас блистал?

Теперь на новых небесах
Его огни,
В чужих открывшихся глазах
Блестят они.
________________________
Robert Sidney

***

The sun is set, and masked night
Veils heaven's fair eyes:
Ah what trust is there to a light
That so swift flies?

A new world doth his flames enjoy,
New hearts rejoice:
In other eyes is now his joy,
In other choice.