Наснилося дитинство

Людмила Стременовская Полищук
Сьогодні дитинство до мене прийшло у ві сні
В очах у якого, здається, втопилося небо
і  болісно так защеміло на серці мені,
Бо очі такі були тільки, матусю, у тебе.

Сьогодні дитинство майнуло легким вітерцем,
Що пахне ромашками терпко і  яблуні квітом,
Де мишка пірнула у скошені трави мигцем,
В долонях мені там сунички протягує Літо.

У рідній хатині в кутку образи в рушниках   
і мисник старий,що від бабці  дістався у спадок.
Так солодко спиться у мами мені на руках,
Вколисують сни дивовижнi мотивами згадок

 А після дощу мию ніжки в густих споришах,
В малиннику ягоди стиглi  знайду  й поласую.
Втікаю від півня, (злякалась, аж в п’ятах душа),
Загнав на веселку, над свiтом на нiй балансую. 

Сьогодні дитинство до мене прийшло уві сні ,
Скупало в чар-зiллi, повело у ту диво-казку
Де так безтурботно  і затишно було мені,
Де  мама на п’яльцях гаптує  мені  свою ласку.