СВЕЩ

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Гори свещта,
в косите сребро носи времето,
дни бързат,
не спират,
гори свещта
и отлитат годините.
Оживява нощта в тишината,
думи остават назад,
може би при теб ще се върнат
или ще изчезнат далеко.
Спомням  теб,
вдишвайки нощния бриз -
с нежно пробуждане,
от капчици дъжд
с полудимички нежност,
неизказани думи
и
останала от предишните дни
неизживяна любов.