Рождественские настроения

Людмила Киреева-Силенко
РІЗДВЯНІ НАСТРОЇ

Сніг легенький, сніг пухнастий
Застилає тротуар.
Лагідне зимове щастя —
Біла ковдра* пухова'.

Морозе'ць не дошкуляє,
Ледве-ледве мінус п'ять.
На щоках рум'янець грає,
А на серці — благодать!

Щоб зустріть Різдво Христове,
Кожен гарно дім прибрав,
І стоять напоготові,
Ждуть гостей дванадцять страв*.

Біля столу батько й мати,
Свят-вечеря на столі,
Прийдуть діти й онучата
В сяйві першої зорі.

На гостину цю прилинуть
Із прадавності глибин
Давні пращури** родини
Духом з'єднані святим.

Божий Син нам, людям грішним
Про'щення приніс у світ,
Посланий Отцем Всевишнім
Дав Нови'й нам Заповіт.

Сніг легенький, сніг пухнастий
Застилає тротуар.
Лагідне зимове щастя —
Біла ковдра пухова'.




Комментарии:
*Ковдра - одеяло, покрывало
*Дошкулять - донимать
*Страва - еда, блюдо
** Пращури - предки