***

Анатолий Шаблинский
Ён можа быць сярод халоднай ночы,
Кароткі з цішынёй, ці доўгі з ветрам.
Ці раніцай, калі расплюшчыў вочы,
Пабачыш у вакно,згадаўшы лета.
Маленькім можа быць і дробна крочыць,
Ці вялізарным, што не ўбачыш света,
Яле чаканым прыдзе ён, ці не,
Абавязкова будзе першы снег.