Война

Франк Туманов
На войне нами движет сначала лишь рвенье.
Но приходит на смену ему удивленье.
Настает осмысленье.
Наступает сомненье.
А в конце — огорченье, взросленье, смятенье.

When we’re off to a war, we are full of elation.
But that feeling is subject to rising deflation.
Once we’ve lived through privation
and have prayed for salvation,
we are left with vexation, frustration, stagnation.