Хьакlэмзый

Шефруков Адам Рамазанович
Мыlэрысэм ымэ lашlур-
Уалъэныкъо жьым къырехы
Тизэlукlэхэр егъашlо,
Уидэхьапlи сыкъыфехьы.

Фарзэр джэгоу къыспэгъокlы,
Зеузэнкlы гъогу уфапlэм.
Нанэ гушlоу къыздекlокlы-
Сыкъэсыгъ сичылэ лъапlэм!

Сыкъеблагъэ уихьакlэщым,
Шъхьэкlэфэшхо къыпфэсэшlы
Уиошlогу сынэгур къещы
Рэхьатныгъэр зыхэсэшlэ

Уищыгъу-пlастэ къыхэlанэу
Къехы тыгъэм ынэбзыир
Сыпфэлъаlо: «Щыl о ренэу!»
Чылэ кlасэу- Хьакlэмзыер.

10.01.2020 илъ.
къ. Инэм