Нiчна варта

Громова Олька
Скоро прийде нічна варта,
Закрий очі, швидко-швидко,
Бо вони горять, як ватра,
Наче дві осінніх квітки.

Коли підуть, я відчую,
Якщо ні, — чекай покари.
Затамуй свій подих, чуєш?
Там самотності примари.

Світлі душі до вподоби
Темним силам, стережися.
Ми — їх довгожданна здобич,
Але поки що затишшя.

Вже світає, то ж по конях,
Донесем свою лампаду,
Уздовж стежок невідомих,
Віднайдем собі розраду

У палючому промінні,
У гріховному відлунні.
Наче пташки божевільні,
Наче ночі незабутні.

17.12.19