Небо плаче..

Леман
..а небо плаче..
  ..небо України плаче..
..дрібненьким дощиком..
  ..ще зранку дріботить..
..і сльози безупину собі котяться..
..душа теж плаче..
  ..бо в душі болить..

..і небо сірою скорботою затягнуте..
..пташки замовкли..
  ..сум і вічний біль..
..і не вгамує її вже ніяка відповідь..
  ..ні співчуття..
..що линуть звідусіль..

..здається лихо в нашім домі поселилося..
..щодня все болісніше дихає буття..
..і скільки їх в останню мить молилося..
..а мить..лиш мить життя..
  ..а далі небуття..

..у полум'ї життя у раз скінчилося..
  ..останній подих з криком небо рвав..
..за що їм..Боже..так усім судилося??..
..чому ж ти їхню мить не врятував??..

..чому кати і нелюди безкарні??..
..чому війна??..чому стражда народ??..
..чому душа болить і дні частіше чорні??..
..чом небо плаче в полум'ї скорбот??..