Пятничны

Вершы
Вершы па пятніцах... Пятна Луны тихи.
Мокрыя колеры сумнага лістапада.
Ветер очистил деревья от шелухи.
Горад сказаў: "Зачыняйся - мая парада".
Мая парад отгремел уж полгода как,
Хутка Раство, будуць новыя спадзяванні.
Я на каленях, але на сваіх нагах,
А не тупым лежебокою на диване
Буду страчаць надыходзячы Новы Год,
Буду стращать полупьяную ночь салютом,
Жонкі далонь моцна сціскваць праз карагод,
Без головного гореть на морозе лютом.
Потым ляжаць, доўга гладзіць дыван шчакой.
Студзень хварэць, каб расплюшчыць у лютым вочы...
Вершы па пятніцах... Я зачыніў пакой,
Каб супакоіць крыху апетыт свой воўчы (творчы)...

16.11.2019