Безамах йоагача йиiий илли

Аслан Куазо Ингушетия
Дегах чил еш керахь ала
Ма хала да боагаш хилча,
Сахьувзадеш сина бала
Ма хала да Iоткъаш хилча.

ГIоттаргьяр со, ткъамал яьнна,
Сай безама гIонна аьнна,
Езаш хиларах се гаьнна
ГIатта лела, акхаяьнна.

ГIоргьяр хичу чкъаьра хинна,
Фордаш тохкаш лела аьнна,
КIаьд се лой а, хIара денна
Тохкаргдар уж, низах яьнна.

Яргьяр лоам тIа, оалхазар мо,
Ареш, аьлеш дикагIа го,
Кхерам юхабетташ низо,
Башха доацаш – дика е во…

21.03.15.