В чн сть йде

Игорь Степанович Шевчук
     Вічність йде
     Поема


                Господу Ісусу Христу
                і Пресвятій Богоматері
                з любов’ю присвячується

1

Як Батьківську цукерку дати —
рій свят
для душ
це мабуть каву й шоколадку —
рій свят
для душ
й це наклада печатку
любові Отчої
від самого початку
рій свят
для душ


Людині треба не багато —
коли у серці
свято
тільки б любов’ю наділяти!
і тільки б —
радість роздавати!!
ой люди й хмари! —
скільки ж вам іще кружляти
у буднях —
звідки шлях є —
у це
свято!!


о сонце й небо,
це як довго вам кружляти
перш, ніж утрапите —
у серця свято!! —
в Христове свято!!


що хочеться на небо й сонце
роздавати!


2

Природна радість скінчиться
духовна радість
прийде —
в серці
свято!..
І як багато Бога
і як її в серці багато!


І як я в серці жалкував
що вам природну радість
ще — дожати
а хто пожне сам —
мусить ще дрижати...
Духовна радість! —
з серця в серце
роздавати!!!


Як Бога — у серцях
багато!!!
тільки б любов’ю наділяти!
і тільки б — радість!
роздавати!! —
це Свято!!!
Допоки люди й діти
ще не полягали спати.
Людина спить —
щастя летить.
Але не так
як в Богові багато!!


Щоб людям й небу
поки не згасають —
роздавати!!!


3

Прийди своїй коханій —
в серце святом!
хай очі сяють! хай! —
сонцям літати
в вас інший День
в вас Вічність йде
рахманний хмарами зійде


ви нині скрізь
а нині й відтепер ніде
бо вічне свято —
лиш в Христовім
              Серці!!!

12.01.2020,
з причастям