Цiною життя

Поэт Закарпатья Василий Галас
* У пунктах перетину кордону
  Закарпаття - навала безробітних
  знедолених Закарпатців
  на виїзд за межі Краю.
  Боляче до сліз...

У минулім Новий Рік,
п'яні злочини різдва.
Розчарований народ
вже не вірить у дива.
Полетіли як птахи
Закарпатці за кордон.
У Росію, Прагу, Холм,
є хто навіть у ЛондОн.
За мізерні копійки
мають гнутися чужим.
Їх удома відбере
ненависницький режим.
Кругообіг отакий
запровадив капітал.
Поступаються життям
люди - в обмін на метал.

Січень 2020