Генрих Зорингер. По воде. Рус. Бел

Максим Троянович
Одиноким неймётся - кидаются вплавь.
Танин мячик нашёлся - лежит в камышах.
В Яви Правь не сыскать, приближается Навь.
Эндшпиль - матом отборным ругается шах.

Ветер рябью смеётся. Склоняется ствол -
Ива плачет. Зашёлся скворец на дуде.
Я парю' над рекой. В голове баловство.
Для зевак роль' играю - иду по воде...

Па вадзе

Самотным несядзіцца - кідаюцца ўплаў.
Танін мячык знайшоўся - ляжыць у чаротах.
У Яве Правь не адшукаць, набліжаецца Навь.
Эндшпіль - мацюком адборным лаецца шах.

Вецер рабізнай смяецца. Схіляецца ствол наяве -
Вярба плача. Зайшоўся шпак на дудзе.
Я плыву над ракой. Свавольства ў галаве
Для разявак роля гуляю - іду па вадзе...

    Перевёл Максим Троянович