Родители и сон

Франк Туманов
Если б знали заранее родители,
Что ночами их детки — мучители
(Гвалт, игрушки, пипи.
“Умоляю, сын, спи!”),
Поселились бы в дальней обители.

If we knew in advance that all daughters and sons
keep us up every night: yours and mine — everyone’s
(teething, peeing and screaming,
yet so INNOCENT-seeming),
we’d be living in convents like well-rested nuns.