Природа умирает

Анатолий Клетёнкин
П р и р о д а
         Б л а г о с т ь
                С о т в о р и л а
В с ё!
      что под Н  е  б  о  м
                и Л у н о й
с Ж  и  в  о  ю,
                Н е ж н о ю
                Д у ш о й
и Ч  е  л  о в  е  к  у
                П о д а р и л а

но в Ж  и  з  н  и,
                Ч  а  с  т  о,
                так Б ы в а е т
Д  а  р  ы
         не Ц  е  н  и  м,
                что И м е е м
не Ч  т  и  м
             Её,
                и не Ж  а  л  е  е  м
и В  о  т,
           П р и р о д а,
                У  м  и  р  а  е  т