Такие сны. украинский язык

Серго Сокольник
Такі сни...
***сюр***

Ніч поринула в сон
Інтернетоновин монітору.
Сон накинув ласо
На думки, і затиснув у шори
На перебіг подій
Погляд зморений сплячого ока...
- це лиш сон, зрозумій!
Сон спокійний... Здоровий... Глибокий...
...ось наснився солдат,
Що в оточенні битися має...
Із розтрощених хат
За тобою життя споглядає,
Як вестися тобі
Без надії, без сили, без зброї,
Як провадити бій
Мов гопліту під стінами Трої,
Що приречена впас-
ти, бо кінь заіржав дерев"яний,
Бо Єлену украс-
ти утілив свій задум зоп"яну
Хтивець - еротоман,
І мечів лязкіт не зупинити
На жертовнику мантр,
Проголошених понад убитим,
Що, ймовірно, Патрок-
лом на ймення прозвався одвіку...
Доля воїна прок-
лята - вбити, чи бути убитим...
Ти сьогодні- солдат,
Що загине без краплі надії...
...що робить? Прокида-
тись дивитись останні події???...