Путешествие в детство

Анатолий Потиенко
 ПОДОРОЖ У ДИТИНСТВО
                Потієнко Марії - моїй мамі

Дивлюсь назад - як у вікно,
В своє дитинство лину.
Я дідом став давним-давно,
Для мами ж я – дитина.

Завжди вона мене пита:
«Чи їв ти, чи голодний?»
І повертаються літа
У напрямок зворотній.

Турбота в голосі бринить
У матері Марії.
І сивий хлопчик в ту же мить
Чомусь ніяковіє.

Суворо: «Чом кашкета зняв?» -
І мчать у юність весни.
«Годин сьогодні скільки спав?» -
Дитинство вже воскресло!

Як голову мою схиля
До себе на коліна,
Тоді синок вже – немовля…
Щасливії хвилини!!!

Питають люди мене всі:
-А вік який у неї?
-Їй буде дев’яносто сім…
Чекаєм ювілею!

               18.01.2020 р.