Рiчка-рiчечка

Галина Упнер
Струмочок веселенький
До річки поспішав,
Він річечку маленьку
Давно вже покохав.
Він  біг до неї стрімко,
Наспівував щось дзвінко,
Їй ніс на хвилях квітку,
Бо він її кохав.
       
     Приспів:

Річка-річечка,
Я біжу, біжу до тебе,
Річка-річечка,
Ти на мене зачекай,
Річка-річечка,
Нам з тобой зустрітись треба,
Річка-річечка,
Ти не поспішай.
            

Та річка не чекала,
Не слухала струмка,
До моря поспішала
Закохана ріка
Яскраве море синє,
Привабливе та сильне.
Вона в його обіймах
Забуде про струмка.
         
      Приспів:
            
Не наздогнавши річку,
Засумував струмок,
Слабенький, невеличкий,
Від туги пересох.
А річка в море впала,
Між іншими пропала,
Так річечки не стало,
Не стало їх обох.
            
       Приспів