Марьям вахаз!

Марьям Алискерова
Ярар-дустар авай мукьва,
Ал рангадин цуьквер юкьва,
Дагъдин хуьре,тlварни Хъукьва,
Гьа и хуьре магьир Марьям,
Са вах ава-шаир Марьям!

Шиирриз хас кхьей цlарар,
Гатфар цуьквер, такур къаяр,
Рагъ акуна,куькlуьр цlаяр,
Гьа и хуьре магьир Марьям,
Са вах ава-шаир Марьям !

Къе чи вахан хайи юкъуз,
Кlанзава заз кьве гаф лугьуз,
Шад тир уьмуьр кьиле тухуз,
Гьа и хуьре магьир Марьям,
Са вах ава-шаир Марьям !

Бахтлу йисар хьана самбар,
Къизилривди тир барабар,
Жедай ктабрин са гьамбар,
Гьа и хуьре магьир Марьям,
Са вах ава-шаир Марьям!


С.Саидгасанов.