Лiст другi Стрыечная яечня

Владимир Кушарев-Вода
CТРЫЕЧНАЯ ЯЕЧНЯ!

У ГАСПАДЫНi

Яшчэ адно мае перароджанне! Я ўжо памятаю сябе ў гаспадыні ў руцэ!

Дзеля мяне яна апранула прыгожы фартух і сукенку. Якая вабная была яна ў
бігудзях !(прыдуманае слова "павіўкі") Яна ўзяла мяне гледзячы нiбыто ў
люстэрка, я ўбачыла яе чырвоныя здаровога колеру шчокі і абамлела, мабыць
жанчына хацела падвіцца пад свой чырвоны колер твару,можа было якое свята;
а можа сяброўка хацела прыйсці да яе ці кавалер чырвонага сэрца, якога яна
хацела прыгасціць яечняй!
Я памятаю добра тры адбіткі гаспадыні: першае калі я была ў шкарлупе,

другое -у белай вопратцы бялка( прыд. слова -белік),трэцці варыянт-на патэльні;
гаспадыня адбівалася як ў шкло!І я як рама прыгажосці выдавала самыя лепшыя
воблічы! Але хто ў той момант павінен прыйсці быў да гаспадыні? Было для мяне
загадкова! ...І я здівілася, калі на парозе з,явіўся гандляр у я якога я
прадавалася ! Вось гэта блізкі свет! Крок ў крок! Я адвесіла сваё прывітанне!
І мы разгаварыліся перед вачыма гаспадыні я пахваліла яе за тое, што яна добра
гатуе яечню на сале! І праўду мілосны еў з задавальненнем! А далей я ўжо нічога
не памятаю! Я заплюшчыла вочы і пачула вераснёвую песню ўспамінаў:

Дзе ты зорка мая,
Я цябе шукаю наводмаш,
Верасень за ваконом-
І рабіна змокла пад даждом!
Дзе ты зорка мая!

Зараз сонца ўзлезла як дым,
і на лаўцы апошняя лісце,
пад дажджом мы на лаўцы ўжо
Не сядзім!

Не чакаем тых зорак асенніх,
Душу труціць насенне!

Вось так,але што я зразумела! Што я зразумела за гэтыя хвіліны!Жыццё -гэта песня сустрэчы!
Калі Гандляр прыўшоў да яе мне таксама перапала,тое цяпло ад чалавечай бяседы!Ён павітаўся
са мной, і калі я ўжо ўзлезла на стол і прысела каля апенек з цыбулей і маслам,то таксама мне
было ўтульна спілкавацца! Гэта была адна з прыемных вячэр!
(Ваша Стрыечная Яечня!)