Хрещення

Сергей Комарецкий
На горбкові над рікою
У прадавню сивину
Храм далекий пращур строїв
Нам на дивину.

У долині тиха річка
Обмина горбка.
До вівтарю бабця свічку,
Молячись несла.

Щоб не згасли тії зорі
Світять, що над нами,
Щоб земля родила в полі
Щедрими хлібами.

Щоб вертеп водили діти.
Хворий хто - устань!
В ополонку сонце світить.
Пірнай в Іордань!
19.01.20